DOMOV TEKMOVALNI
POGOJI
URNIK POSNETKI
TEKMOVANJ
 
   
Domov

8. DIJAŠKO IN ŠTUDENTSKO IN TEKMOVANJE Z ELEKTRIČNIMI KOLESI – IZDELAVA IN VOŽNJA

Vljudno vabljeni na 8. Dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles, ki bo potekalo 17. septembra 2019 v Mariboru, (rezervni termin 19. september 2019).

Organizator tekmovanja, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, želi s tekmovanjem spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni ter predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa.

S tekmovanjem imajo mladi možnost, da obogatijo svoje učne vsebine s praktičnim projektom, v okviru katerega se seznanijo s celotnim procesom razvoja izdelka. Tekmovalne ekipe ob prijavi pričnejo izdelovati svoja e-kolesa, ki so razdeljena v cestno A-kategorijo ali odprto B-kategorijo. V fazi načrtovanja in izdelave e-kolesa, se ekipe lahko povežejo s proizvajalci/ponudniki komponent za nadgradnjo kolesa. V zaključni fazi, pa morajo svoj izdelek tudi ustrezno predstaviti. V ta namen se v okviru Evropskega tedna mobilnosti, v mesecu septembru vse prijavljene ekipe zberejo v Mariboru kjer se pomerijo v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju naklona na cesti Za tremi ribniki in premagovanju razdalje na Hipodromu Kamnica. Popoldan pa se dogodek preseli v mestno središče, kjer poteka tretja tekmovalna disciplina spretnostna vožnja po poligonu.

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z dijaki ter študenti tehnike delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte po elektronskem naslovu e-bikes@um.si, oziroma nas pokličite na 02 220 7053.

Vljudno vabljeni!

Koordinatorka tekmovanja

 

Vodja projekta E-bikes

Katarina Dežan

 

doc. dr. Klemen DeželakPodporniki

 

 

Pokrovitelj

 

 

  DOMOV TEKMOVALNI
POGOJI
URNIK ARHIV  
English Cesla Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko