DOMOV TEKMOVALNI
POGOJI
URNIK PRIZORIŠČA EKIPE REZULTATI POSNETKI
TEKMOVANJA
ARHIV  
   
Domov

Nalagam predvajalnik...

Laboratorij za energetiko UM FERI vsako leto organizira Meddržavno študentko tekmovanje v izdelavi električnega kolesa.

Namen tekmovanja je v prvi vrsti spodbuditi študente k inovativnosti, okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni ter omogočiti mladim širjenje praktičnih izkušenj in zaposlitvenih kompetenc.

Poleg tega gre za direktno povezovanje mladih z gospodarstvom saj se študentje v postopku izdelave E-kolesa povežejo s proizvajalci/ponudniki komponent za nadgradnjo kolesa in sodelujejo pri samem razvoju tehnoloških rešitev na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa.

Gre za panogo, ki se na trgu šele dobro razvija ter v kateri tržno prednjačijo vzhodnjaki. Razvoj in spodbujanje tovrstne panoge znatno prispeva k dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. S tovrstnim dogodkom omogočimo mladim, da se seznanijo z novo tehnologijo, razvijejo svoja znanja in ideje, se pri tem ogromno naučijo in ne nazadnje spoznajo kako stvari delujejo v praksi in se le tu, tudi dokažejo. Prav tako pa je tovrsten dogodek odlična priložnost, za povezovanje univerz, gospodarstva in končnih uporabnikov.

Tekmovanje bo potekalo v Mariboru dne 18.04.2013, v primeru dežja pa 23.04.2013. Zmagovalne ekipe bomo svečano razglasili na tradicionalnem posvetu Komunalna energetika – Power engineering, ki bo predvidoma od 14. do 16. maja 2013.

Vse dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu e-bikes@uni-mb.si

Vljudno vabljeni!

 

 


Zlati sponzor

Zlati sponzor

 

 

Sponzor

Sponzor

 

  DOMOV TEKMOVALNI
POGOJI
URNIK PRIZORIŠCA ARHIV  
English Cesla Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko